×

Ανακαλύψτε την άγνωστη πλευρά της Κρήτης με E-Bike (3ήμερο All Inclusive)

ID Δραστηριότητας : 4953
Εύκολο
2 ημέρες 10 ώρες
Ιαν - Δεκ
Ελάχιστο όριο συμμετοχής: 12 ετών
Αγγλικά, Ελληνικά
Αξιολογήσεις

Περιγραφή Δραστηριότητας

Η περιήγησή μας ξεκινά από το Ηράκλειο και κατευθυνόμαστε προς τα νότια χωριά και τον Κυπάρισσο. Την δεύτερη μέρα επισκεπτόμαστε το Χουδέτσι και τον Κουνάβους, ενώ οι περισσότεροι επιλέγουν να επισκεφτούν το Ανάκτορο της Κνωσού. Η τελευταία μέρα μας περιλαμβάνει τα Βενεράτο, Δάφνες και Πενταμόδι, όπου απολαμβάνουμε την ομορφιά της κεντρικής Κρήτης και την τοπική γαστρονομία.

Πρόγραμμα:

Ημέρα 1

Ξεκινώντας από Ηράκλειο – Time flexible

Ανακαλύψτε τα χωριά Αρχάνες - Βαθύπετρο - Κυπάρισσος

Ξεκινήστε την περιπέτεια μας με το ηλεκτρικό ποδήλατο από το Ηράκλειο, την πρωτεύουσα της Κρήτης. Καθώς αφήνετε πίσω το Ηράκλειο, θα ακολουθήσουμε εξοχικές διαδρομές που περνούν μέσα από ελαιώνες, αμπελώνες και αγροτικά τοπία. Η ηλεκτρική υποβοήθηση του e-bike μας θα κάνει το ταξίδι άνετο και ευχάριστο, ανεξάρτητα από το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης. Θα απολαύσουμε το μαγευτικό τοπίο και την πανοραμική θέα στα γύρω βουνά και τις κοιλάδες καθώς περπατάμε στην ύπαιθρο προς τις Αρχάνες και θα σταματήσουμε στην πορεία για να τραβήξουμε φωτογραφίες από τα γραφικά τοπία. Στη διαδρομή θα περάσουμε από γραφικά χωριά. Έχουμε την ευκαιρία να σταματήσουμε και να εξερευνήσουμε αυτά τα χωριά, να αλληλεπιδράσουμε με τους ντόπιους και να μάθουμε για την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Μετά από μια γραφική βόλτα, φτάνουμε στις Αρχάνες, ένα γοητευτικό χωριό γνωστό για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τη ζωντανή ατμόσφαιρα και το εξαιρετικό κρασί. Παρκάρουμε τα ποδήλατα μας και εξερευνούμε τα στενά δρομάκια του χωριού, επισκεπτόμενοι τους ιστορικούς χώρους του. Γευστικός μεζές μας περιμένει σε μια από τις ταβέρνες των Αρχανών, όπου μπορούμε να δοκιμάσουμε αυθεντική κρητική κουζίνα και να χαλαρώσουμε στον ζεστό μεσογειακό ήλιο. Αφού εξερευνήσουμε τις Αρχάνες, επιστρέφουμε με το e-bike για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας.

Καθώς αναχωρούμε από τις Αρχάνες, θα βγούμε στην ήρεμη ύπαιθρο, όπου οι ελαιώνες, οι αμπελώνες και οι κυλιόμενοι λόφοι κυριαρχούν στο τοπίο. Το ήπιο έδαφος και η γραφική θέα δημιουργούν μια απολαυστική εμπειρία ποδηλασίας. Θαυμάστε τα μαγευτικά τοπία καθώς κάνουμε πετάλι προς την Κυπάρισσο. Η διαδρομή προσφέρει πανοραμική θέα στα γύρω βουνά και κοιλάδες, παρέχοντας άφθονες ευκαιρίες για αξέχαστες στάσεις φωτογραφιών κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Καθοδόν προς την Κυπάρισσο, θα περάσουμε από χωριουδάκια που το καθένα αποπνέει τη δική του μοναδική γοητεία και χαρακτήρα. Έχουμε την ευκαιρία να βυθιστούμε στην τοπική ζωή, να αλληλεπιδράσουμε με φιλικούς χωρικούς και να ανακαλύψουμε κρυμμένους πολύτιμους λίθους από το πεπατημένο μονοπάτι. Φτάνοντας στην Κυπάρισσο, θα σας υποδεχτεί η γαλήνια ατμόσφαιρα και η παραδοσιακή γοητεία του χωριού. Παρκάρουμε e-bike μας και εξερευνούμε την Κυπάρισσο με τον ελεύθερο χρόνο σας, περιπλανώντας τα γραφικά δρομάκια της και θαυμάζοντας τη ρουστίκ αρχιτεκτονική της.

Επιστροφή ή διανυκτέρευση στο χωριό Κυπάρισσος **

Ημέρα 2

Ξεκινώντας από το γραφείο μας ή την Κυπάρισσο – Ώρα 09.00 – 10.00

Ανακαλύψτε τα χωριά Χουδέτσι – Κουνάβους – Ανάκτορο Κνωσού

Το Χουδέτσι είναι ένα μικρό χωριό που βρίσκεται περίπου 17 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Ηρακλείου, φωλιασμένο στους πρόποδες του Ψηλορείτη. Το χωριό έχει μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται από την αρχαιότητα. Κάποτε ήταν σημαντικός μινωικός οικισμός, όπως μαρτυρούν αρχαιολογικά ευρήματα στη γύρω περιοχή. Το χωριό έχει διατηρήσει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και τη γοητεία του στο πέρασμα των αιώνων, φημίζεται για την πολιτιστική του κληρονομιά, ιδιαίτερα τη μουσική του παράδοση. Το χωριό φιλοξενεί το ετήσιο «Φεστιβάλ Χουδέτσι», ένα διάσημο μουσικό φεστιβάλ που γιορτάζει την κρητική και παγκόσμια μουσική. Διαθέτει παραδοσιακή κρητική αρχιτεκτονική, με πετρόχτιστα σπίτια, στενά σοκάκια και όμορφες πλατείες. Περιβάλλεται από εκπληκτικά φυσικά τοπία, όπως ελαιώνες, αμπελώνες και απόκρημνα βουνά.

Τοπική κουζίνα: Το χωριό προσφέρει μια γεύση αυθεντικής κρητικής κουζίνας, με ταβέρνες και καφετέριες που σερβίρουν παραδοσιακά πιάτα από φρέσκα, ντόπια υλικά, συνοδεία ντόπιου κρασιού ή ρακής.

Κουνάβοι

Θα εξερευνήσουμε το κρυμμένο στολίδι του χωριού Κουνάβοι και θα εμβαθύνουμε στην πλούσια παράδοση παρασκευής ρακής. Βυθιστείτε στα αξιοθέατα, τους ήχους και τα αρώματα της διαδικασίας απόσταξης και αποκτήστε μια εικόνα για τις αιωνόβιες τεχνικές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά. Με αυτή τη μοναδική ευκαιρία θα ζήσουμε τις αυθεντικές γεύσεις και τον πολιτισμό της Κρήτης στην καρδιά του χωριού Κουνάβοι».

Ανάκτορο Κνωσού*

Βρίσκεται κοντά στο Ηράκλειο στην Κρήτη, Ελλάδα, είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ευρώπη και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η Κνωσός ήταν το κέντρο του Μινωικού πολιτισμού, ενός από τους πρώτους προηγμένους πολιτισμούς στην Ευρώπη, που χρονολογείται γύρω στο 2000 π.Χ. Πιστεύεται ότι ήταν το θρυλικό παλάτι του βασιλιά Μίνωα και το σκηνικό του μύθου του Λαβύρινθου και του Μινώταυρου. Το συγκρότημα των ανακτόρων καλύπτει μια τεράστια έκταση και περιλαμβάνει μια δαιδαλώδη διάταξη δωματίων, διαδρόμων, αυλών και σκαλοπατιών.

*Η επίσκεψη στο Ανάκτορο της Κνωσού είναι προαιρετική – Περιλαμβάνονται εισιτήρια με ξεναγό. Εναλλακτικά επισκεπτόμαστε το χωριό Βασιλειές.

Επιστροφή ή διανυκτέρευση στο χωριό Κυπάρισσος **

Ημέρα 3

Ξεκινώντας από το γραφείο μας ή την Κυπάρισσο – Ώρα 09.00 – 10.00

Ανακαλύψτε τα χωριά Βενεράτο – Δάφνες – Πενταμόδι

Ξεκινήστε την περιπέτειά μας με e-biking στο Βενεράτο, ένα γοητευτικό χωριό στους πρόποδες της οροσειράς του Ψηλορείτη. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του χωριού, τα στενά δρομάκια και τα ιστορικά ορόσημα πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας.

Επαρχιακοί δρόμοι: Καθώς βγαίνετε με το ποδήλατο από το Βενεράτο, θα ακολουθήσουμε επαρχιακούς δρόμους γεμάτους ελαιώνες, αμπελώνες και γραφικά τοπία. Απολαύστε τον καθαρό αέρα και την ηρεμία καθώς κάνετε πετάλι στην ειδυλλιακή ύπαιθρο της κεντρικής Κρήτης. Θα κάνουμε ένα διάλειμμα για ξεκούραση και ανεφοδιασμό σε τοπικές ταβέρνες ή καφέ, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε αυθεντική κρητική κουζίνα και αναψυκτικά. Καθώς πλησιάζουμε στις Δάφνες, μπαίνουμε στη χώρα του κρασιού, όπου οι αμπελώνες απλώνονται μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι. Θα σταματήσουμε σε ένα τοπικό οινοποιείο στη διαδρομή για να δοκιμάσουμε το διάσημο κρασί της περιοχής και να μάθουμε για τη διαδικασία οινοποίησης από τοπικό παραγωγό.

Άφιξη στις Δαφνές: Τέλος, άφιξη στις Δαφνές, ένα χωριό γνωστό για την παραγωγή κρασιού και τη γραφική ομορφιά του. Θα έχουμε λίγο χρόνο να εξερευνήσουμε το χωριό, να επισκεφτούμε τις ιστορικές του τοποθεσίες και να απολαύσουμε τη φιλοξενία των ντόπιων πριν συνεχίσουμε το ταξίδι μας.

Καθώς αφήνουμε πίσω τις Δάφνες, θα ακολουθήσουμε γραφικές διαδρομές που περνούν μέσα από ελαιώνες, αμπελώνες και κυματιστούς λόφους. Μετά από μια γραφική βόλτα, φτάνουμε στο Πενταμόδι, ένα παραδοσιακό κρητικό χωριό φωλιασμένο ανάμεσα στα βουνά. Θα εξερευνήσουμε τα στενά δρομάκια του Πενταμοδίου, θα επισκεφτούμε τις ιστορικές εκκλησίες του και θα θαυμάσουμε το ήρεμο περιβάλλον. Πριν επιστρέψουμε, κάνουμε ένα διάλειμμα που μας αξίζει σε μια από τις ταβέρνες ή τις καφετέριες του Πενταμόδι. Θα απολαύσουμε την παραδοσιακή κρητική κουζίνα και αναψυκτικά απολαμβάνοντας την γαλήνια ατμόσφαιρα του χωριού. Αφού εξερευνήσετε το Πενταμόδι, ήρθε η ώρα να επιστρέψετε στο γραφείο μας.

Άλλα πράγματα που πρέπει να σημειώσετε:

  • Σχετικά με τα Ebike μας: Ελάχιστο ύψος 1,70 m ανά άτομο, μέγιστο 120 κιλά
  • Παρέχουμε κράνη και σακίδια πλάτης
  • Μπορούμε να διανυκτερεύσουμε στο χωριό της Κυπάρισσου με επιπλέον κόστος 30 ευρώ το άτομο.

Περιλαμβάνεται

• Ηλεκτρικά ποδήλατα
• Kράνος και ειδικός εξοπλισμός ποδηλάτου
• All inclusive - Πρωινό - Μεσημεριανό - Βραδινό

Μην ξεχάσω

• Αναπαυτικά ρούχα και παπούτσια
• Καπέλο
• Αντηλιακό
• Γυαλιά Ηλίου
Πολιτική ακύρωσης

Πολιτική ακύρωσης

 

  • Ακύρωση 7 ή περισσότερες ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Επιστροφή του ποσού της κράτησης σας στο ακέραιο.
  • Ακύρωση μεταξύ 3 και 7 ημερών πριν από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνηθείσας δραστηριότητας. Έχετε δικαίωμα επιστροφής 50%.
  • Ακύρωση 3 ημερών ή αργότερα δεν θα πραγματοποιηθούν επιστροφές.

 

*Εάν η δραστηριότητα ακυρωθεί από τη συνεργαζόμενη επιχειρήση (λόγω καιρού, μη συμπλήρωσης ελάχιστων συμμετοχών, ανωτέρας βίας κτλ.), το αντίτιμο της δραστηριότητας σας, επιστρέφεται στο ακέραιο.


  • Πολλές δραστηριότητες βασίζονται στις καιρικές συνθήκες, προτείνεται λοιπόν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση πριν την δραστηριότητα.
  • Καλό θα είναι να βρίσκεστε στο σημείο συνάντησης πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της δραστηριότητας.
  • Μετά την κράτησή σας, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία σας στην συνεργαζόμενη επιχείρηση για μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τη δραστηριότητά σας. Παρ’ όλα αυτά, προτείνεται να έχετε σε ψηφιακή ή εκτυπωμένη μορφή την επιβεβαίωση της κράτησης.
  • Διαβάστε προσεκτικά τις παροχές που προσφέρει η δραστηριότητα για να αποφύγετε πιθανόν έξτρα χρεώσεις από επιπλέον προαιρετικές παρεχόμενες υπηρεσίες.
  • Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης πριν την κράτηση της δραστηριότητας.

Τοποθεσία

Loading...

Σημείο συνάντησης

Περιοχή: Ηράκλειο, Ηράκλειο

Διεύθυνση: Ηράκλειο Κρήτης

Σημειώσεις: Η επιβεβαίωση και το σημείο συνάντησης θα ληφθούν κατά τη στιγμή της κράτησης.

Παρόμοιες δραστηριότητες συνεργάτη

Δείτε επίσης

×
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΟΥ

Εγγραφή Χρήστη

ή
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός είναι πολύ απλός.

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Ο κωδικός επιβεβαίωσης δεν ταιριάζει.
Με την εγγραφή σας στην Unlimited Adrenaline μέσω Facebook, Google ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνείτε με τους όρους & προϋποθέσεις της Unlimited Adrenaline.
Έχετε ήδη λογαριασμό; Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή

Αίτημα ανάκτησης πρόσβασης

Το πεδίο είναι υποχρεωτικό. Το email που ορίσατε δεν είναι έγκυρο.
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Είσοδος

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.